TULLAMORE D.E.W. 14 LET

 
cider.png

Synonymem pro single malt je sladkost, komplexnost a jemnost. Single malt však není synonymem jen pro skotskou whisky. Když se světově oceňovaný Malt Master Brian Kinsman setkal s ikonou irské whiskey Johnem Quinnem nad sklenkou Tullamore D.E.W., vedlo to k dvouletému procesu vývoje dvou výjimečných whiskey a k nastolení základní otázky – je nejlepší single malt z Vysočiny, Ostrovů či Irska? Zajímavostí této irské whiskey je zrání ve čtyřech typech sudů. Nejen, že sudy od Madeiry, Sherry a portského dodávají této whiskey komplexnost, ale vyniká zde krásná harmonie mezi chutí typickou pro whiskey zrající v americkém dubu a bohatou chutí whiskey zrající v evropském dubu.

 
 

Země původu: Irsko

Obsah alkoholu: 41,3 %

Rok založení: 1829

 
 
 
 

Barva

Středně jantarově zlatá



Aroma

překrásně bohatá a sladká s krásně se prolínajícími ovocnými a dubovými tóny a jemným kořením.


Chuť

překrásně bohatá a sladká s krásně se prolínajícími ovocnými a dubovými tóny a jemným kořením.

Závěr

Přetrvávající sladkost s velmi jemným náznakem ovoce.

 
 
12big.jpg
 

Výroba

Zatímco většina single malt whisky je dvakrát destilovaná, trojí destilace dodává této irské single malt whiskey výjimečnou jemnost a dokončení.

Nejen, že sudy od Madeiry,Sherry a portského dodávají této whiskey komplexnost, ale navíc zde vyniká krásná harmonie mezi chutí typickou pro whiskey zrající v americkém dubu a bohatou chutí whiskey zrající v evropském dubu.