THE BOTANIST GIN

 
the-botanist-islay-dry-gin-07l-46.jpg

Je vynikající a mistrovsky vytříbený gin destilovaný v destilérce Bruichladdich, obklopené nespoutanou přírodou ostrova Islay, který je součástí souostroví Hebridy. Botanist Gin byl vyvinut legendou v destilování nápojů, Jimem McEwanem, jedním z nejznámějších mistrů destilace ve Skotsku. Botanici z ostrova Islay provádějí ruční sběr 22 bylin, které hledají na kopcích, pobřeží a v bažinách tohoto úrodného ostrova a poté je pečlivě suší, aby byly připraveny k destilaci a obohatili tento unikátní gin.

 
 

Země původu: skotsko

Obsah alkoholu: 46 %

Rok založení: 1881

 
 
 
 

Barva

Zářivě stříbrná



Aroma

Když čichové receptory zaplaví vůně Aurora Borealis, která exploduje ve sklenici, aroma se prudce rozvine a zasáhne vaše smysly. Ucítíte sladkou a jemnou chuť mentolu, jablečnou mátu, jarní jehličí, jalovec, koriandr s anýzovými podtóny, citronovou a pomerančovou kůru, letní květy, med z bodláků, květy hlodaše, divokou mátu a vůči letní louky.

Chuť

Chuť je bohatá a jemná; zpočátku chladivá, ale když se rozvine na patře, ucítíte hřejivost a absolutní čistotu získanou díky pomalé a neuspěchané destilaci. Jedná se o skutečně uhrančivý, delikátní a luxusní gin; jeho citrusová svěžest povzbuzuje a stimuluje chuťové buňky a umožňuje vám pocítit širokou škálu chutí, které explodují po celém patře.

Závěr

Jemný a delikátní


 
 
foragers_DSC8592-1.jpg
 

Výroba

The Botanist je destilován překapáváním v Lomondském destilačním kotli, který se zachoval jako poslední na světě.Destilace ginu The Botanist je skutečně pomalý proces.
Teplota destilátu v kotli se zvyšuje, dokud nemá teplotu ruky.
Poté se ručně do kotle vhazují základní rostliny a nechají se 12 hodin vyluhovat, než se znovu zvýší tlak páry k bodu slabého varu.

 Pouze nejčistší a nejlehčí páry proniknou do paže výparníku, do níž je zabudována nádoba obsahující rostliny nasbírané na ostrově Islay.




v tomto stadiu se zde nachází trubice zpětného toku, která vrací veškeré těžší kondenzované destiláty do hrdla kotle.

Závěrečná fáze se odehrává v dlouhém plášťovém trubkovém kondenzátoru a vlastním zařízení speciálním pro

The Botanist, zvaném Spirit Safe, z něhož destilační odborník odebírá vzorky ke stanovení vzácné střední části neboli srdce destilátu.