JÄGERMEISTER

 
xo_big.jpg

Jägermeister je jedinečný hořký bylinný likér vyráběný od roku 1934 v Německu. Jeho výjimečná chuť je hrdým výsledkem historie propojené s tradičním mistrovstvím. Jägermeister se vyrábí pouze z přírodních přísad, základ tvoří 56 druhů bylin, kořenů a plodů z celého světa. Po smíšení s čistým alkoholem zraje nejméně jeden rok v dubovém sudu. Emblémem značky Jägermeister je hlava jelena se zářícím křížem mezi parohy, který se údajně zjevil svatému Hubertovi (patron všech lovců). Jägermeister chutná nejlépe ledově namražený na –18 °C.

 

Země původu: Německo

Obsah alkoholu: 35 %

Rok založení: 1878

 
 
 
1.jpg

VÝBĚR/DRCENÍ/MÍCHÁNÍ

Čisté přírodní přísady jsou pomalu kombinovány vyrobními experty, tzv. mistry destilace. V první fázi tito mistři destilace pečlivě vyberou rostliny s využitím excelentních znalostí jejich substancí a aromatických složek. Každá přísada a její poměr jsou nesmírně důležité, a tak probíhá proces výběru s dokonalou pečlivostí. Ingredience se následně přesně odváží, poté se drtí a míchají.

MACERACE

Přírodní ingredience rostlin jsou několik týdnů jemně extrahovány v procesu studené macerace se směsmi alkoholu a vody tak, aby všechny složky perfektně prolnuly. Různé produkty macerace se kombinují a vytváří se finální směs esence Jägermeister. Po skončení procesu macerace prochází extrakt další kontrolou kvality a je pak na jeden rok uskladněn v dubových sudech. 

 

SKLADOVÁNÍ V SUDECH

Zatímco většina bylinných likérů se lahvuje krátce po maceraci, esence Jägermeister prochází dlouhodobým procesem zrání, díky kterému vzniká komplexní produkt. Jemné póry v dubových sudech umožňují esenci jemně vdechovat kyslík procházející dřevem, což přispívá k výraznému aroma Jägermeister. Tento proces je dlouhý minimálně 12 měsíců. Dubové sudy pro Jägermeister vyrábí a udržuje od roku 1960 bednářská rodina z Falckého lesa Palatine v Německu. Tyto sudy se používají až 100 let.

VÝROBA

Po ročním zrání v dubových sudech se extrahovaná směs znovu filtruje a vytváří se čistý roztok. V posledním kroku se esence Jägermeister míchá s vodou a čistým alkoholem, vyvažuje tekutým cukrem a karamelem a následně se znovu filtruje. S využitím všech tradičních postupů se uzrálá esence nyní stává skutečným bylinným likérem Jägermeister s jeho charakteristickou chutí. Jägermeister je připraven na plnění do charakteristických zelených lahví.