GLENFIDDICH XX

 
Project XX.png

Pro tento experiment pozval Brian Kinsman, Malt Master palírny Glenfiddich, dvacet whisky expertů z celého světa a dal jim naprostou volnost, kdy mohli prozkoumávat sklad tak dlouho, dokud každý z nich nenalezne ten pravý sud, který by jej nejvíce zaujal. Těchto finálních dvacet sudů, z nichž prakticky každý měl jinou historii, ať již dozrával např. v sudech po portském víně, v sudech po sherry či nových sudech z amerického dubu, dalo po smíchání neobvyklou a doslova neočekávanou a inovativní whisky. Whisky, která se stala inspirací pro vytvoření této nové edice whisky Glenfiddich.

 
 

Země původu: sKOTSKO

Obsah alkoholu: 47 %

Rok založení: 1887

 
 
 
 
cite (1).jpg
 

Výroba

Obiloviny (pšenice nebo ječmen) se na hrubo pomelou. To se smíchá s horkou vodou, aby se dostal ven škrob. Přidají se kvasinky a kvašením se cukr přemění na alkohol. To se destiluje, aby se odstranily nečistoty a zůstal jen čistý alkohol (94% obj.)

Destilovaný alkohol je uložen do barelů. Tam je ponechán po dobu minimálně 3 let v našem případě 12 let (dubové sudy dodávají většinu z její vůně a barvy). Potom se stačí do lahví.