GLENFIDDICH 21 LET

 
21.png

Pro dozrávání whisky Glenfiddich 21 let Gran Reserva byly použity sudy po prémiovém karibském rumu. Zdánlivý detail, který nádherně dokresluje celkový dojem této jedinečné whisky. Destilát nejdříve 21 let zraje v sudech z amerického dubu po americkém bourbonu a poté je přečerpán do speciálně vybraných sudů po karibském rumu, kde zraje následující 4 měsíce. Právě zrání v pečlivě vybraných sudech po karibském rumu zintenzivňuje plný charakter této whisky a odlišuje ji od ostatních stejně starých whisky. Jednotlivé lahve, které jsou uloženy v luxusním dárkovém boxu, jsou podepsány hlavním míchačem whisky Glenfiddich Brianem Kinsmanem.

 
 

Země původu: sKOTSKO

Obsah alkoholu: 40 %

Rok založení: 1887

 
 
 
 
 

Barva

Tmavě zlatá




Aroma

Intenzivní a vanilkově sladké. Květinové, s lehkým nádechem banánů, fíků, mléčné karamelky, nové kůže a na pozadí velmi příjemný dub. V druhém sledu možno rozpoznat trochu sladové až téměř medové sladkosti a pomerančové kůry

Chuť

Zpočátku velmi jemná, poté se ale rozvine do příjemné svižnosti a živosti. Postupně se začínají objevovat sušší tóny s náznakem příjemné pepřovitosti, suché dubovosti, až téměř zázvorové suchosti a ostrosti. Příjemný náznak lehkého dřevitého kouře toustovaného dřeva, jemných citrusů a koření.


Závěr

Velmi dlouhý, hřejivý, suchý a kořenitý.




 
 
cite (1).jpg
 

Výroba

Obiloviny (pšenice nebo ječmen) se na hrubo pomelou. To se smíchá s horkou vodou, aby se dostal ven škrob. Přidají se kvasinky a kvašením se cukr přemění na alkohol. To se destiluje, aby se odstranily nečistoty a zůstal jen čistý alkohol (94% obj.)

Destilovaný alkohol je uložen do barelů. Tam je ponechán po dobu minimálně 3 let v našem případě 21 let (dubové sudy dodávají většinu z její vůně a barvy). Potom se stačí do lahví.