GLENFIDDICH 15 LET

 
gf15 small.jpg

Glenfiddich 15 let zraje 15 let ve třech druzích sudů metodou Solera: v evropském dubu po sherry, v sudech po bourbonu a mladém dubu. Všechny tři složky se poté smíchají v kádích po sherry. Tato metoda míchání různých složek zajišťuje konzistenci whisky z jednotlivých stáčení a dodává nápoji zvláštní chuťové vrstvy.

 
 

Země původu: sKOTSKO

Obsah alkoholu: 40 %

Rok založení: 1887

 
 
 
 

Barva

Světle jantarová



Aroma

Opojná exotická květinová vůně s nádechem ovoce

Chuť

Hedvábně krémová, lehce kořenitá chuť s náznaky čokolády, ořechů, moka, karamelu, medu a rozinek


Závěr

Smetanový s náznakem zázvoru



 
 
cite (1).jpg
 

Výroba

Obiloviny (pšenice nebo ječmen) se na hrubo pomelou. To se smíchá s horkou vodou, aby se dostal ven škrob. Přidají se kvasinky a kvašením se cukr přemění na alkohol. To se destiluje, aby se odstranily nečistoty a zůstal jen čistý alkohol (94% obj.)

Destilovaný alkohol je uložen do barelů. Tam je ponechán po dobu minimálně 3 let v našem případě 15 let (dubové sudy dodávají většinu z její vůně a barvy). Potom se stačí do lahví.